Database as a Service Nedir?


Veritabanı, herhangi bir şirketin bel kemiğidir. Yerel veya bulut olabilir. Yerel, şirketin fiziksel sunucusunda barındırılır ve dahili kaynaklar kullanılarak yönetilir. Bulut veritabanı (DBaaS), güvenilirliği ve kullanılabilirliği nedeniyle iş için en iyi çözüm olarak kabul edilen zamanımızın mevcut trendi olarak kabul edilir.

Database as a Service Nedir?

Bir hizmet olarak bulut veritabanı (DB), fiziksel ekipman kullanmadan ve ek programlar yüklemeden, kullanıcıya 24 saat verilere erişim sağlayan yüksek teknolojili bir bulut bilgi işlem modelidir. İstemci hazır bulut depolamayı kullanırken, diğer görevlerin ayarlanması, sürdürülmesi ve çözülmesine yönelik tüm işlemler hizmet sağlayıcı tarafından gerçekleştirilir.

Bir şirket, DBaaS'yi kullanarak yalnızca depolamaya erişim elde etmekle kalmaz, aynı zamanda şirket içi bir altyapı oluşturmadan kurumsal verileri değiştirme ve yönetme becerisine de sahip olur. Veritabanı yönetim sistemini bulutta barındırarak şirket, her şeye sağlayıcı tarafından hizmet verildiği için büyük bir teknik departmana sahip olma ihtiyacından kurtulur. Bu sayede şirket, iş süreçlerine odaklanma fırsatı yakalar.

Veritabanını buluta taşımak, altyapı bakım maliyetlerini azaltmanıza, diğer üretim görevleri için ücretsiz kaynaklar kullanmanıza ve yeni ürünleri piyasaya sürme süresini en aza indirmenize olanak tanır.

DBaaS’ı Kimler Kullanır?

Bir veritabanını buluta taşımak, farklı bölgelerde bulunan bölümlerden ve şubelerden gelen verileri düzenleme ihtiyacıyla karşı karşıya kalan her şirket için harika bir çözüm olacaktır. Hizmet özellikle çevrimiçi mağazalar, mobil ve diğer uygulama geliştiricileri ve gerçek zamanlı olarak çeşitli işlemlerle çalışmak zorunda olan diğer şirketler için geçerlidir.

DBaaS'a en çok aşağıdaki durumlarda başvurulur:

  • ucuz ve güvenilir bir yedekleme deposuna ihtiyaç duyulduğunda;

  • şirketler, tam teşekküllü kesintisiz çalışma için Pay-as-you-go özelliğine sahip Test ve Geliştirme ortamları için ek kapasitelere ihtiyaç duyar;

  • korumalı bir döngünün kendi kendini doğrulaması ve devreye alınması için bağımsız zaman ve işçilik maliyetleri olmadan sertifikalı bir çözümü hızlı bir şekilde devreye alınması gerektiğinde;

  • şirket personeli, bir VTYS kurma ve yönetme konusunda deneyimli uzmanlar içermez.

Bir hizmet olarak Cloud DB, çeşitli sosyal ağlar, oyun mağazaları, sağlık kuruluşları, bankacılık kurumları, BT hizmeti geliştiricileri ve diğer şirketler için mükemmeldir.

Database as a Service Avantajları

Giderek daha fazla şirket verileri bulut sunucularına entegre etmeye karar veriyor. Bu tür çözümler, DBaaS'ın sahip olduğu bir dizi avantajdan kaynaklanmaktadır:

  • verimlilik artışı. Verileri bulutta depolarken, şirketler pahalı ekipman satın alma ihtiyacından kurtulur, ağı kurmak için zaman harcar. Sonuç olarak bu, üretim döngüsünü hızlandırır ve yeni bir ürünü son derece kısa sürede piyasaya sürmenizi sağlar.

  • hataya dayanıklılık. Bulut veritabanları yüksek düzeyde güvenilirliğe sahiptir. DBaaS, ani kesintilerden ve harici saldırılardan korunan veri merkezlerinde devreye alınır. Sistemde bir donanım arızası oluşsa bile özellikle acil durumlar için önceden hazırlanmış replikalar ile problemler anında çözüldüğü için kullanıcı bunu fark etmez.

  • ölçeklenebilirlik. Yerel üssün kapasitesini artırmak için, performansını ve odanın boyutlarını dikkate alarak ek ekipman satın almak gerekir. Bu, önemli maliyetler ve güç rezervlerinin sürekli kullanılabilirliği ihtiyacını beraberinde getirir. DBaaS durumunda, doğrudan yeni bir projeyle çalışma sürecinde, kapasiteyi anında artırabilirsiniz, tüm bunlar sağlayıcı tarafından birkaç dakika içinde sağlanır.

  • sağlayıcı idaresi Şirket, DBaaS kullanarak, ekipman hazırlama, veritabanını kurma ve yönetme endişesi duymadan mümkün olduğunca projeye odaklanabilir. Yazılımın güncellenmesi, güvenlik duvarlarının ve antivirüslerin yüklenmesi, yedeklemelerin ayarlanması - bunlar ve diğer işlemler servis sağlayıcı tarafından gerçekleştirilir.

Hizmet Olarak Veritabanı, yüksek veri işleme hızında öne çıkan, kullanıma hazır, çok düğümlü bir araçtır. Bu yaklaşım sayesinde şirketler, uygulama ve programlarda maksimum hıza ulaşarak üretim sürecinin verimliliğini ve müşteri sadakatini artırır.

Bu size yardımcı oldu mu?
0
0
Diğer Haberler
Scroll up!